пʼятницю, 31 березня 2017 р.

Нам без книг ніяк не можна

Бібліотека… Давня і вічно юна оселя людського розуму. Неможна уявити сучасне життя без бібліотек, куди кожна людина може прийти, щоб отримати необхідну інформацію, або «підзарядити» свою душу духовними багатствами, залишеними нам у спадщину.
Хто багато читає, той багато знає» - так кажуть у народі. Книга – скарбниця людського досвіду, накопиченого під час тисячоліть. «Книги – це ріки, що наповнюють світ, це джерела мудрості» - писав Нестор Літописець. Це найбільше повне і всеосяжне вираження культури людства. Недарма книгу називають джерелом знань, скарбницею людської мудрості, великим дивом, що відкриває двері у світ науки, культури, мистецтва. З нею можна поринути в далеке невідоме минуле, зрозуміти сучасність, розкрити таємницю людської душі, пізнавати істину. Книга спонукає до роздумів, є доброю нагодою для відпочинку й розваг, розвеселить читача жартами та пригодами. Вона є надійним другом, помічником, порадником і джерелом мудрості.
 В рамках тижня в бібліотеці проведено низку заходів: оформлена книжкова виставка «Дарують мудрість дітям книги»; для вихованців дитячого садочка «Ластівка» проведено літературну презентацію «До казки на гостину»;учні 1-го та 2-го класів здійснили екскурсію до бібліотеки «У світі книги чарівної»; також проведено відео презентацію «Восьме чудо світу» та віртуальну подорож  « 10 найкрасивіших бібліотек світу». Разом зі школою проведено конкурс «Книгоманія».




Немає коментарів:

Дописати коментар