пʼятницю, 3 серпня 2018 р.

Чарівний, серцю милий край.

  Україна! Рідний край! Золота, чарівна сторона. Земля рястом уквітчана, закосичена барвінком. Скільки ніжних, лагідних слів придумали люди, щоб висловити свою гарячу любов до краю, де народились і живуть.
   З давніх давен линули по світу слова про Україну, про її щирий, веселий і працьовитий народ, « про лани широкополі, і Дніпро і кручі…».
    В Нововодянській сільській бібліотеці для користувачів дітей проведено краєзнавчу годину  « Чарівний, серцю рідний край». Біля краєзнавчого куточку « Хай квітне у щасті рідний край», в якому зібрані матеріали з історії Донецької області , Добропільського району та історії Нововодянської сільської ради бібліотекар розповіла про українські обереги, такі як калина, верба, українська пісня, вишиванка та батьківська хата. Також у запису прослухали пісні про кожен з оберегів. Згадали прислівя та приказки повязані з нашими оберегами. 
   Для кожної людини є святою земля, де вона зробила перші кроки, вимовила перше слово, почула мамину пісню-колисанку, а потім народну пісню, пішла стежкою до школи. Ці почуття вічні, святі, бо людина не має права бути безбатченком, а завжди повинна пам’ятати батьківську хату, з якої пішла у життя, свій рідний дім, свою маленьку батьківщину, яку вона взяла у своє серце. Ці почуття вічні й святі.




Немає коментарів:

Дописати коментар