середу, 22 серпня 2018 р.

Синьо-жовтий прапор маєм
Синє небо, жовте жито.
Прапор свій оберігаєм
Він святиня.
Прапор свій здіймаєм гордо,
Ми з ним дужі і єдині
Ми навіки є народом
Українським в Україні!

    Державний прапор - одна з офіційних емблем держави, яка символізує її суверенітет. Український державний прапор являє собою синьо-жовте прямокутне полотнище з двох рівних за шириною, горизонтально розташованих смуг: верхньої – синього кольору, нижньої – жовтого кольору, із співвідношенням ширини прапора до його довжини 2:3. 
   Поєднання кольорів синього і жовтого може трактуватися багатозначно: це кольори сонця, Верховного божества наших предків, та води – основних життєдайних сил і символів української міфології, це і чисте, мирне, безхмарне небо, що простягнулося над жовтим кольором хлібного лану – символом мирної праці і достатку, це золотий вогонь свічок на вінках, що пливуть синіми водами рік на свято Івана Купала, фрески Софійського та Михайлівського соборів у Києві. Однак головна ідея синьо-жовтого – це велика гармонія космосу, сонця, води та всього, що на землі сущого. 

  В Нововодянській сільській бібліотеці для користувачів представлено календарний перегляд «23 серпня День Державного прапора України»

Немає коментарів:

Дописати коментар