понеділок, 16 жовтня 2017 р.

А ми тую козацькую славу збережемо





  День захисника́ Украї́ни — свято, що відзначається в Україні 14 жовтня у день святої Покрови Пресвятої Богородиці водночас з Днем Українського козацтва.

  Свято встановлено 14 жовтня 2014 указом Президента України Петра Порошенка з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві та на підтримку ініціативи громадськості. Цим же указом також було скасовано указ Президента України Леоніда Кучми від 1999 р., яким встановлювалося свято — День захисника Вітчизни, що відзначалося щорічно 23 лютого.
    В сільській бібліотеці представлено календарний перегляд « 14 жовтня День захисника України.
    13 жовтня Нововодянський сільський будинок культури разом з бібліотекарем та Нововодянською ЗОШ провели свято «А ми тую козацькую славу збережемо». Під час заходу згадали про звичаї та обряди козаків, розповіли, чому саме Пресвята Богородиця є покровителькою козаків. Гостей вітали  козацькими піснями колективи « Гарні дівчата», «Не пара» та учні нашої школи. Деньгуб Наталя Іванівна виконала пісню « Мій син…» і присвятила її своєму синові, який саме в цей час знаходиться на службі у збройних силах України.



 

Немає коментарів:

Дописати коментар