пʼятницю, 21 вересня 2018 р.

День партизанської слави

   22 вересня  в країні відзначається День партизанської слави, запроваджений Указом Президента України № 1020/2001 від 30 жовтня  2001 року.
   День партизанської слави відзначається як данина всенародної пошани тим, хто в суворий військовий час боровся з фашистами в глибокому тилу ворога, не жаліючи крові і самого життя. 6200 партизанських загонів і підпільних груп, які налічували близько мільйона людей, завдавали відчутних втрат гітлерівським військам на окупованій території, сприяючи просуванню частин і з’єднань Радянської Армії на захід. За мужність і героїзм, виявлені в боротьбі з ворогом, 200 тисяч партизанів і підпільників нагороджено орденами і медалями, 223 з них визнані гідними звання Героя Радянського Союзу.

  З нагоди відзначення Дня партизанської слави у Нововодянсьеій  сільській бібліотеці для широкого кола відвідувачів представлена  тематична викладка «День партизанської слави». З  представленої на викладці літератури можна дізнатися про підпільну діяльність в роки Другої світової війнипро партизанський рух на території  України та рідного краюпро підпільні організації на окупованих територіях та про дітей-героїв.


Немає коментарів:

Дописати коментар